estrada, muzika, filmovi, skripte, igre, dobro druzenje...

Latest topics

» vicevi o Crnogorcima
Mon Dec 14, 2009 6:01 pm by Admin

» Unknown LIMITED (2009) DVDRip
Sat Dec 12, 2009 9:58 pm by Admin

» Bandslam DVDRip XviD-DoNE
Sat Dec 12, 2009 9:57 pm by Admin

» [RS.com] Nordwand 2008 Bluray 720p AC3 x264-CHD
Sat Dec 12, 2009 9:56 pm by Admin

» Zatoichi (2003) 720p.x264-TheCount
Sat Dec 12, 2009 9:54 pm by Admin

» Dijeta s čajem: Za 4 dana 2 kg manje
Sat Dec 12, 2009 5:20 pm by Admin

» Šta vam telo govori: 9 simptoma koje ne smete da zanemarite
Sat Dec 12, 2009 5:17 pm by Admin

» Potraga za idealnim puderom
Sat Dec 12, 2009 5:10 pm by Admin

» Savladajte trikove profesionalnih frizera
Sat Dec 12, 2009 5:08 pm by Admin

domaci i strani


  Inovativni tretman za mladolik izgled vaše kože

  Share

  Admin
  Admin

  Posts : 45
  Points : 104
  Join date : 2009-12-12

  Inovativni tretman za mladolik izgled vaše kože

  Post  Admin on Sat Dec 12, 2009 4:46 pm

  Novost u estetskoj dermatologiji - Glytone Professional medicinski piling glikolnom kiselinom - odnedavno dostupan i u Hrvatskoj

  Unatoč redovitoj njezi kože, neki estetski problemi zahtijevaju dermatološke tretmane, ali samo po preporuci liječnika. Prvi korak u očuvanju mladolika izgleda kože lica su lokalni tretmani koji omogućuju restrukturiranje kože lica, a jedan od tih tretman je i medicinski piling glikolnom kiselinom.

  Inovacija, odnedavno dostupna i u Hrvatskoj, su Glytone Professional medicinski pilinzi glikolnom kiselinom, cjelovit i kontroliran program koji ujedinjuje proizvode za profesionalnu upotrebu u liječničkoj ordinaciji i one koje pacijenti primjenjuju samostalno kod kuće. Inovativnost i učinkovitost ovi proizvodi potvrdili su uspješnim razvojem posljednjih 15 godina na iznimno zahtjevnom tržištu SAD-a u ovom segmentu estetske dermatologije.

  Što je medicinski piling

  Medicinski piling je tretman kojim se određenim postupcima (ljuštenjem, guljenjem, skidanjem) uklanjaju slojevi kože zajedno s nepravilnostima koje se na njoj javljaju, kako bi se dobila nova koža. Što je piling dublji, to se potkožno tkivo (dermis) više stimulira na proizvodnju sastavnica koje koži osiguravaju hidrataciju, čvrstoću i elastičnost, a to su hijaluronska kiselina, kolagen i elastin.

  S obzirom na dubinu djelovanja, razlikujemo tri tipa pilinga: površinski, srednje duboki i duboki. Dubina djelovanja ovisi o kemijskom proizvodu koji se koristi, njegovoj koncentraciji i broju primijenjenih slojeva.

  Za površinske pilinge koriste se alfa-hidroksilne kiseline (AHA), kao što su glikolina i mliječna kiselina, ili trikloroctena kiselina (TCA) slabije koncentracije (10 - 15 posto). One uklanjaju površinski sloj kože (epidermis), dugotrajno stimuliraju potkožno tkivo i time potiču kožu na regeneraciju.
  Površinski piling jednostavan je i učinkovit tretman za svaki tip kože, od adolescentske do zrele. Primjenjuje se u tretmanu akne, za smanjenje aktivnosti žlijezda lojnica, izglađivanje plitkih ožiljaka, uklanjanje mrlja i keratoza te posvjetljivanje kože. Učinkovit je i kao anti-age tretman koji će zagladiti sitne bore, rehidrirati i vratiti sjaj umornoj i sivoj koži.

  Glytone Professional protokol

  Kako bi tretman medicinskog pilinga glikolnom kiselinom bio učinkovit i rezultirao vidljivim promjenama, osmišljen je Glytone Professional protokol, koji se sastoji od tri faze:

  1. faza - GLYTONE STEP UP: priprema kože prije tretmana medicinskim pilingom glikolne kiseline
  2. faza: Glytone Professional tretman medicinskim pilingom glikolne kiseline
  3. faza - GLYTONE POST OP: njega kože nakon tretmana medicinskim pilingom glikolne kiseline.

  GLYTONE STEP UP faza pripreme kože prije tretmana medicinskim pilingom glikolne kiseline - Priprema kože za piling od iznimne je važnosti jer testira njezinu osjetljivost, smanjuje mogućnost nastanka komplikacija, omogućava bolje i homogenije prodiranje medicinskog pilinga tijekom tretmana u liječničkoj ordinaciji te poboljšava učinkovitost. Tretman započinje dva tjedna prije samog nanošenja medicinskog pilinga visoke koncentracije u liječničkoj ordinaciji.
  Cilj ove faze je optimizirati odnos učinkovitosti i podnošljivosti medicinskog pilinga pripremom površinskog sloja kože (epidermisa) postupnim povećanjem koncentracije glikolne kiseline. Pripremu kože pacijent započinje samostalno, kod kuće, koristeći 15 dana prije tretmana kreme na bazi glikolne kiseline niže koncentracije. Ujutro se koristi Glytone Step 1 dnevna krema (dvije teksture - za suhu ili masnu kožu) koja sadrži 2 posto glikolne kiseline. Navečer se koristi Glytone Step 2 noćna krema koja sadrži 5,5 posto glikolne kiseline i 0,05 posto retinaldehida.
  Uz to što ove kreme djeluju keratolitički i hidratiziraju kožu, noćna krema dodatno potiče obnovu stanica.

  GLYTONE PROFESSIONAL tretman medicinskim pilingom glikolne kiseline - Provodi ga liječnik u ordinaciji. Prije nanošenja pilinga potrebno je temeljito očistiti i odmastiti kožu Glytone losionom 2u1. Piling se nanosi na kožu u tankom sloju uz pomoć farmaceutske inovacije medicinskog pilinga u obliku jednokratne maramice u koncentracijama od 30, 50 i 70 posto. Nakon što je piling nanesen na kožu, ostavlja se na koži dok se ne postigne crvenilo (do pet minuta). Normalno je za to vrijeme osjetiti peckanja, pa čak i opekline. Kiselina se neutralizira Glytone neutralizatorom i ispire Avène termalnom vodom. Odmah nakon tretmana na kožu se nanosi Glytone Post Op krema umirujućeg hidratantnog djelovanja.

  GLYTONE POST OP faza njege kože nakon tretmana medicinskim pilingom glikolne kiseline - Cilj ove faze je smiriti iritaciju i obnoviti kožu, pa stoga jedan do tri dana nakon tretmana u ordinaciji pacijent primjenjuje Glytone Post Op kremu umirujućeg i hidratantnog djelovanja. Nakon toga ponovno započinje s pripremom kože za sljedeći tretman u liječničkoj ordinaciji, i za to vrijeme ponovno koristi Glytone Step 1 i Glytone Step 2 kreme.
  Kako bi se sačuvao učinak medicinskog pilinga i spriječile nuspojave kao posljedica negativnog utjecaja sunčevih zraka na kožu, nakon prvog tretmana pa sve do kraja terapijskog niza tretmana obvezno je zaštiti kožu od sunca Glytone kremom za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorom SPF 50+.

  Piling glikolnom kiselinom izaziva postupno uklanjanje stanice za stanicom, što ne ostavlja vidljive posljedice, osim prolaznog crvenila, pa se može ubrzo i ponoviti. Da bi se dobili vidljivi rezultati te kako bi glikolna kiselina potaknula prirodnu obnovu kože, preporučuje se pet do šest tretmana u razmacima od dva do tri tjedna.

   Current date/time is Mon Dec 10, 2018 2:27 am